Tivoli Friheden, HITSA-SAFE Special

Utanför Tivoli Friheden i Århus kommun i Danmark kan man se en tilltalande version av HITSA-SAFE Special, säkerhetshinder för stadsmiljö.

De 13 vita betongkloten är resultatet av ett nära samarbete mellan Århus kommun, Tivoli Friheden och HITSA, som har utvecklat och testat påkörningsskydd sedan 2017.

För Århus kommun handlade det om att skapa trygghet på platsen framför Tivoli Friheden med inventarier som matchade det festliga uttrycket runt ingången till nöjesparken.

Kloten samspelar väl med platsens övriga inventarier. De bidrar till att ge ytan ett lekfullt intryck som matchar exempelvis ballongerna på det stora pariserhjulet. De vita betongkloten omsluter platsen, samtidigt som klotformen välkomnar och bjuder in gäster och förbipasserande.

”Målet var ett trygghetsskapande element som passar in i sammanhanget på ett estetiskt sätt. Jag tycker att vi har lyckats riktigt bra”, säger arkitekten i Århus kommun, Troels Kastorp Kok, som har varit delaktig i utvecklingen och designen av betongkloten, ”Trygghetsskapande inventarier för stadsmiljö är ett nytt område för många. Vi har fått bra och professionell hjälp av HITSA. Tillsammans med dem har vi kunnat skapa en produkt som vi kan stå för, i fråga om både säkerhet och estetik. De utmaningar som funnits har HITSA hanterat på ett mycket seriöst sätt.”

Utöver det rent dekorativa inslaget fungerar betongkloten även som terrorhinder. Förutom HITSA-SAFE Special ingår pollare, soffa, papperskorg och cykelställ i HITSA-SAFE-serien.

För mer information, kontakta oss på +46 (0)8-1213 0499 eller info@hitsa.se.

Byggherre:
Aarhus Kommun

Designer:
Aarhus Kommun
HITSA

Produkter:
HITSA-SAFE Special

Glömt ditt lösenord?

|